Over Twizzler

Over Twizzler

Visie

Leo de Jong
leo de jong
oprichter

Stel je een wereld voor zonder grenzen. Waar obstakels wegvallen en je je kunt voortbewegen zonder beperkingen. Stel je een elektrische rolstoel voor waar je het strand mee op kan, het bos in en drempels geen obstakel meer zijn. Dit is de wereld van Twizzler. Laat beperkingen geen beperkingen meer zijn en omarm de vrijheid.

Twizzler Samen wandelen in de duinen met elektrische rolstoel
Twizzler productie in Drunen

Ontwerp, productie & team

De T-Buddy is in eigen beheer ontwikkeld en ook engineering is uitgevoerd. Hierdoor kunnen de ruim 20 toeleveranciers alle onderdelen efficiënt maken en montage klaar toeleveren. 

De T-Buddy’s worden door het Twizzler team geassembleerd en getest. De TÜV controleert via audits of dit professioneel en overeenkomstig de Europese wet en de CE normen gebeurt. 

Voor het hele proces, van tekenen tot montage, werken we vooral met gepensioneerden. Deze mensen hebben in hun vakgebied hun sporen ruimschoots verdiend en zijn in de meeste gevallen overgekwalificeerd voor het werk dat ze doen. Ze vinden het vooral leuk om hun jarenlange kennis en vaardigheden een paar dagdelen per week in te zetten en bij te dragen aan het mobieler maken van mensen die minder goed ter been zijn (geworden).

ISO9001 en CE-CERTIFICEring

Twizzler BV is gecertificeerd volgens -ISO 9001 voor het ontwerpen, produceren, assembleren, verkopen en onderhouden van rolstoelen met balanstechniek.  

Experts

Ons team

Leo de Jong
Oprichter/Engineering

Leo de Jong

Kees Karelse
Elektronica/Assemblage

Kees Karelse

Rinus Damen
Elektronica/Adviseur

Rinus Damen

Jan Blom
3D Tekenwerk/engineering

Jan Blom

Twizzler rolstoelen

Omarm de vrijheid

FAQ

Veelgestelde vragen

De T-Buddy is een elektrisch aangedreven rolstoel met 2 wielen. Als je de T-Buddy een klein beetje voorover of achterover duwt sturen de gyro sensoren de wielen aan om vooruit of achteruit te rijden. Dit zorgt ervoor dat je geen duwkracht nodig hebt, uit balans brengen is voldoende om te gaan rijden. Dit werkt ook op hellingen. Tevens rijdt de T-Buddy dan ook altijd perfect verticaal.

Het is bij het gebruik van de Twizzler rolstoelen van groot belang dat de gebruiker zelfstandig kan zitten en min of meer zelfstandig op- en afstappen. Er is een veiligheidsgordel ter hoogte van de heup beschikbaar.

Voor het op- en afstappen moet je de T-Buddy op vlak terrein parkeren. De T-Buddy heeft hiervoor grote sterke parkeerbeugels. Deze zijn met een parkeerhendel licht en eenvoudig te bedienen. Door de grote uitvoering kan ook goed geparkeerd worden op een zachte ondergrond, zoals duinzand. Bovendien zorgen de parkeerbeugels natuurlijk voor extra veiligheid tijdens het rijden.

In principe een hele dag. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. Wandeltochten van 15-25km zijn geen probleem, maar bent u van plan om veel hellingen of langere tochten te maken? Dan raden wij u aan om de optie voor de extra zware accu’s te overwegen. 

Het opladen van de accu duurt tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk van hoe ver de accu leeg is.

Op de Twizzler rolstoelen geldt een garantie periode van 1 jaar.

Dat komt door de Gyro sensoren die zorgen voor balans. Dit is een veel gebruikte techniek. Gyro sensoren zorgen er bijvoorbeeld voor dat vliegtuigen horizontaal vliegen maar ook dat het beeld van je telefoon meebeweegt als je je telefoon draait.
Deze Gyro sensoren sturen de wielen aan en zorgen ervoor dat de T-Buddy precies rechtop in balans blijft. Deze sensoren reageren veel sneller dan mensen waardoor dit balanceren perfect lukt.

Voordat de T-Buddy wordt uitgeleverd zorgen we ervoor dat die voldoet aan alle Europese normen en wettelijke eisen voor Medische Hulpmiddelen klasse 1.

Twizzler BV is door de TÜV ISO 9001 gecertificeerd en wordt jaarlijks gecontroleerd. De T-Buddy heeft een veiligheidskoord, een noodstop en sterke valbeugels die verhinderen dat hij om kan vallen. Daarnaast is de stoel uitgerust met een veiligheidsriem.

De duwer krijgt een polsbandje om met een koordje en aan het eind van het koordje zit een magneet. Als de magneet namelijk loskomt van de T-Buddy stopt die.
Deze magneet kan zowel rechts als links aan de T-Buddy geklikt worden als extra beveiliging.

Voor je voor het eerst op pad gaat krijg je een uitvoerige instructie. Dit duurt overigens maar een paar minuten, het is zo uitgelegd.
Ervaring leert dat vrijwel iedereen er dan meteen mee weg kan rijden. Een enkele keer vragen mensen om er nog even bij te blijven. Dan lopen we met plezier nog een paar honderd meter mee en dan heeft ook voor deze mensen de T-Buddy geen geheimen meer.
Op dit moment werken we aan een instructie filmpje waarin alles duidelijk wordt gemaakt.

Bij het op- en afstappen staat de T-Buddy stabiel met de parkeerbeugels naar beneden. Je kan in alle rust op- en afstappen. De voetsteun is opklapbaar en in hoogte verstelbaar.

De voetsteun en de armleuningen zijn instelbaar. Daarnaast kan je de stoel ten opzichte van de wielen naar voren en naar achteren stelen, Daarmee stel je in dat de T-buddy stilstaat als je gewoon stilzit.

Na de algemene instructie zijn de volgende hindernissen te nemen:  in stedelijk gebied kan je stoepranden, drempels en richels op- en afrijden. Ook berijdbaar zijn bruggen en hellingen tot 20% stijging, klinkers, kinderkopjes, boomwortels en onregelmatig terrein. 
In de natuur kan je rijden over zandpaden, bospaden, grasland, boomwortels, strand en (met de All-road wielen) de duinen.

Perfect stilzitten is niet nodig. Maar voor mensen die heftige bewegingen maken is de T-Buddy niet geschikt. Verplaatsen van je gewicht beïnvloed namelijk het rijgedrag.

In de natuur en in de stad. Bruggen, viaducten en hellingen kan je moeiteloos op en af. Na instructie vormen drempels en stoepranden geen hindernis meer. 
Alle soorten terrein als zand, gras, bos, klinkerwegen, kinderkopjes, etc., kan je moeiteloos overheen rijden. Met de all-road wielen kan je zelfs ook steile duinen op en af.

Op dit moment is de T-Buddy nog nergens te huur. We zijn in gesprek met verschillende verhuurlocaties in de natuur, in steden en langs de kust. Op onze site kan je een overzicht vinden zodra de eerste T-Buddy’s te huur zijn. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.

Zeker kan je de T-Buddy zelf proberen! Je kunt contact opnemen en een afspraak maken om hem te testen.

De prijs voor de basis T-Buddy is € 8.925,- inclusief 9% BTW. 

vind twizzler op social media